Luchtgommen

Wil je je verouderde meubelen of trap in hun originele glorie herstellen? Luchtgommen is daarvoor de beste techniek! We verwijderen met een schurend en gommend effect voorzichtig de oude afwerkingslagen. Zo wordt de ondergrond niet beschadigd en kunnen we heel precies te werk gaan. Nadien verven, vernissen of oliën we de meubelen of trap opnieuw om hen hun oorspronkelijke uitstraling te geven. Voor jou geen moeite, want wij komen de meubelen bij jou thuis ophalen en brengen ze ook terug.

Enkele voor en na realisaties

voorna
VOOR2NA2
voor1na1

Luchtgommen is een techniek waarbij met behulp van gemanipuleerde luchtstroming vermengd met fijn straalmiddel de oude afwerkingslagen verwijderd worden van houten trappen, meubels, verweerde schuttingen, verweerde tuinmeubelen, gebinten, plafondbalken, deuren, kozijnen, kapconstructies van boerderijen etc.

De schurende beweging van deze speciale techniek zorgt voor een minimale aantasting van de houten ondergrond. In tegenstelling tot andere stralingstechnieken worden houtnerven minder diep ‘uitgestraald’. Luchtgommen is dus veel vriendelijker voor het hout en levert een mooi egaler effect op.

Luchtgommen kan toegepast worden op:

Meubels – Stoelen – Tafels – Kasten – Bedden – Trappen – Tuinmeubilair Keukenkasten – Gefineerd hout – Ornamenten – Houtsnijwerk – Plafondbalken – Schoorsteenmantels – Architraven – Lambrisering – Parket

Luchtgommen of zandstralen? Wat is de beste techniek voor hout?

De keuze hangt af van het materiaal dat gereinigd moet worden. Zandstralen is een krachtige en effectieve techniek om hardnekkige coatings te verwijderen, maar het kan schade veroorzaken aan gevoelige materialen. Luchtgommen is een zachtere techniek en geschikt voor fijnere oppervlakken.

Luchtgommen maakt gebruik van perslucht om een mengsel van lucht en een mild straalmiddel (fijne korrels zoals zand of glasparels) op het oppervlak te blazen. Zandstralen of gritstralen maakt gebruik van perslucht om scherpe zandkorrels of ander schuurmiddel op hoge snelheid op het oppervlak te blazen.

Zandstralen is geschikt voor:

  • Harde oppervlakken zoals metalen, beton of steen. Het kan dikke lagen verf, roest of hardnekkige verontreinigingen verwijderen.
  • Zware coatings. Waar diepgaande reiniging nodig is, is zandstralen vaak de voorkeursmethode vanwege de krachtige impact van het schuurmiddel.

Luchtgommen is ideaal voor:

  • Kwetsbare oppervlakken of materialen zoals hout, antiek meubilair, dunne lagen verf, en andere gevoelige ondergronden waar minder agressieve reiniging gewenst is.
  • Het verwijderen van dunne coatings zoals verf of vernis. Het brengt geen schade aan het onderliggende materiaal aan.

In essentie hangt de keuze tussen luchtgommen en zandstralen dus af van het type materiaal dat behandeld moet worden, de gewenste mate van agressiviteit en de specifieke doelstellingen van het project. Voor alle houtwerk is luchtgommen steeds de beste techniek.

Enkele realisaties

Overtuigd? Vraag dan een offerte aan. Contacteer ons vrijblijvend. We antwoorden binnen de 24 uur.